Welkom bij de site van Fitnesscentrum Noord waar u alle informatie kunt vinden over onze activiteiten. Wij zijn een “no-nonsense” centrum waar we simpel maar doeltreffend te werk gaan zonder allerlei overbodige luxe eromheen. We beperken ons tot de essentie van het trainen met resultaat, door simpelweg aan de slag te gaan. Verantwoord bewegen moet je nog altijd zelf doen geen machine, hoe imposant dan ook, kan dat voor jou doen. Uiteraard kunnen wij je daarbij deskundig ondersteunen.

Ons doel en onze filosofie

Op een simpele en vooral effectieve manier sport aanbieden voor alle lagen van de bevolking zonder voorkeur. Of je nu het minimale of het maximale uit je lichaam wilt halen je gezondheid staat voorop. We denken dus altijd aan de gevolgen voor de lange termijn en dat blijft het uitgangspunt bij de keuzes die gemaakt worden bij trainings-, voedings- en suppletieadviezen. Wij zijn een felle tegenstander van doping en voeren een anti-dopingbeleid.

Een vak apart

Onze missie is erop gericht dat er voor iedereen op een gezonde wijze een grote winst aan kracht, spiermassa en vitaliteit valt te behalen.

Wij zijn een felle tegenstander van doping. Bodybuilding is voor ons onlosmakelijk gekoppeld aan gezondheid, dit is je belangrijkste bezit en dat mag je niet in de weegschaal stellen voor een gespierd lijf.

Het kost veel tijd, toewijding en discipline om een gespierd lijf op te bouwen maar het geeft iets terug waar je trots op kunt zijn en wat niet te koop is.

Bij body-building denken de meeste mensen altijd aan overmatig gespierde mensen ingesmeerd met olie die heel de dag voor de spiegel staan te kijken naar hun eigen lijf. Deze vooroordelen zijn niet terecht, hoewel er altijd mensen zijn die precies in dit plaatje van vooroordelen vallen, je kunt gespierdheid onderverdelen in verschillende niveaus.

Een lijf wat op een natuurlijke wijze ontwikkeld is blijft een gezonde uitstraling behouden. Het is met de weg der geleidelijkheid opgebouwd, wat een proces van vele intensieve trainingsjaren inhoud.

De ontwikkeling is niet te vergelijken met iemand die gebruikt maakt van doping, maar je kunt wel een indrukwekkend gespierd lijf ontwikkelen tot de grens die jezelf bepaald. Je kunt dit proces sturen met je manier van trainen in wisselwerking met je voedingspatroon en je levensritme.