Afvallen gaat beter met eiwit

Door aan elke maaltijd iets eiwitrijks toe te voegen zul je merken dat er eerder een verzadiging ontstaat. De kans dat je hierdoor een grotere controle krijgt over je dagelijkse calorie-inname wordt veel groter. Het blijft belangrijk om naast je eiwitten voldoende koolhydraten te blijven eten om je energiepijl op het gewenste level te houden. Ook wil je voorkomen dat je lichaam in een staat van spierafbraak komt door het gebrek aan brandstof.

Eiwitrijk eten in de praktijk

Ontbijt:
- 250 gr magere kwark
- 50 gr havermout
- 1 banaan

Tussendoor:
- 250 ml rijstemelk
- 25 gr eiwitpoeder (caseïne poeder)

Lunch:
- salade
- 3 sneetjes bruin brood
- mager vleesbeleg

Tussendoor:
- 100 gr kipfilet
- rauwkost

Diner:
- zilvervliesrijst
- groenten
- magere vleeswaren, zoals; kipfilet, kalkoenfilet, kabeljauwfilet etc.

Tussendoor:
- 250 gr magere kwark
- 1 stuk fruit